هاپکیدو (HAPKIDO)

هاپکیدو شاخه ای کهن و پر آوازه از هنرهای رزمی کره‌ای است که یکی از تلفیقی‌ترین سبک‌های رزمی به‌شمار می‌آید که در سراسر جهان و ایران طرفداران و علاقه‌مندان زیادی را به خود جلب نموده‌است.
هاپکیدو در انواع دفاع شخصی نیز زبان زد است و توانسته است خود را در این مهم نیز به اثبات برساند.
بنیان‌گذار هاپکیدو استاد بزرگ چوئی یونگ سول از کره جنوبی است. ایشان در ژاپن هنرهای رزمی را آموخته و پس از جنگ جهانی دوم به کره جنوبی بازگشته و آموزش هنر رزمی خود را با تلفیق تکنیک‌های مختلف هنرهای رزمی کره ای و ژاپنی آغاز نمود.

استاد بزرگ چویی یونگ سول (choi yongsul)

استاد بزرگ چویی یونگ سول در روستایی در یونگ – دانگ متولد شد. خانواده او از عهده مخارج او بر نمی آمدند، یک تاجر ژاپنی با همسرش که هیچ فرزندی را نداشتند برای بدست آوردن چویی تلاش بسیاری کردند و سرانجام موفق به این اتفاق شدند و ایشان معترض و گریان همراه با خانواده جدیدش به ژاپن برده شد اما در نهایت تسلیم شد.

بنیانگذار هاپکیدو استاد چویی یونگ سول

بنیانگذار هاپکیدو استاد چویی یونگ سول

بعد از رسیدن به ژاپن چویی به اُساکا (osaka) به تنهایی سفر کرد و در آنجا 2 سال پیش بودایی ها ماند زمانی که تصمیم داشت مسیر خود را برای ادامه زندگی انتخاب کند تصاویر هنرهای رزمی را بر روی دیوار مشاهده کرد و بعد از آن که tekeda او را به فرزندی پذیرفت او با هنرهای رزمی آشنا شد و استاد چویی ده سال در ژاپن زندگی کرد. بعد از بازگشت به کره در taegu مستقر شد که یک باشگاه کره ای بود و خانه ی او نیز شد بعد از آن نام ورزش را هاپکیدو نهاد و در سال 1986 در گذشت. بعد از او شاگردانش فدراسیون های هاپکیدو را تشکیل دادند ولی او فقط دارنده دان ده بود.
هاپکیدو رسما بطور علمی بوسیله پدر هاپکیدو استاد بزرگ یونگ سول (1986-1904) استارت خورد. او دارای شیوه ژاپنی (دایتوریو آی کی جوجیتسو) ,استاد بزرگ (تاکی داسوکاکو) چهل سال استاد در هنر دفاع شخصی بود , در این راستا , یوشیبا و موریسی بنیانگذار آیکیدو شاگردان این استاد بزرگ بودند.
همانطور که اشاره شد بعد از مدتها (چوئی) از ژاپن به کره بازگشت البته بعد از مردن (تاکی دا) و مطالعات خود را آغاز کرد و هاپکیدو را نقش داد. بعد از او شاگرد ارشدش (جی هان جی ) مطالعات استاد را ادامه داد و هاپکیدو را در کره در سالهای 1959 به صورت انجمن رسمی دائر نمود.
استاد بزرگ جی هان جی هاپکیدو را با سرعت در بیشتر کشورهای جهان رشد داد و سبک او به نام خودش ثبت شد.

IMG_20240507_151530_380 copy

بنیانگذار هاپکیدو در ایران و خاورمیانه استاد بزرگ سید مهدی نژند

هاپکیدو در ایران و خاورمیانه

استاد فقید و جاوید نام گرند مستر سید مهدی نژند
پايگاه اصلي اين هنر رزمی و مهد هاپكيدو در كشور كره جنوبي مي باشد که ايشان با سعي وتلاش بسيار زياد توانستد در چهار دهه قبل هاپکیدو را در ایران پایه گذاری کنند. به لحاظ فیزیکی ایشان داراي بدني بسيار قوي و از لحاظ فيزيكي بسيار آماده مي باشد قدرت استاد در اجراي حركات، نرم و زيبا است و در اجراي فنون دفاع‌ شخصي يكي از اساتيد برتر جهان است نحوه اجراي دفاع شخصي اين استاد بسيار زيبا و باورنكردني است، استاد فقید داراي فكر و هوش خوبي هستند و در ارائه تكنيك بسيار دقيق هستند.

استاد نژند توسط ریاست محترم فدراسیون هاپکیدو کره به عنوان نماینده خاورمیانه معرفی شدند که از زمان روی کار آمدن ایشان نقش هاپکیدو در آسیا و خاورمیانه به گونه ای زیبا نقش بست و نام استاد نژند به عنوان تنها کسی که توانسته دراین راه گام اثر بخش بردارد درخشید.

ایشان در سن ۴۱ سالگی مدال طلا پیشکسوتان را در کشور آمریکا کسب کرد و در مسابقات جهانی کشور کره جنوبی در سازمان المپیک، یک مدال طلا و در مسابقات شمشیرزنی، یک مدال برنز را به دست آورد. سرعت بالای پا در اجرای تکنیک‌های انفرادی و ترکیبی، از ویژگی‌های بارز استاد نژند بود. فنون دفاع شخصی او در بسیاری از کشورهای جهان به یاد مانده است و تمام مسئولان سبک‌های رزمی جهان از زحمات و افتخارات او آگاه هستند.

نسل‌های بیشماری از جامعه ورزشی مستقیم و غیر مستقیم افتخار شاگردی و کسب فیض از محضر ایشان را داشتند و جامعه ورزشی مرهون و مدیون زحمات این استاد فقید و جاوید نام است.
متاسفانه استاد بزرگ سید مهدی نژند رئیس فدراسیون جهانی هاپکیدو در 27 بهمن 1401 در سن 56 سالگی دعوت حق را لبیک گفته و در قطعه ۹ نام آوران بهشت سکینه کرج آرمیدند.
نام و راهشان جاوید و پر ره رو.

IMG_20240507_151557_243 copy

استاد بزرگ سید مهدی نژند و استاد ارشد هه جانگ نیم دکتر علی سرلک

تعاریف

کلمه هاپکیدو به معنی هماهنگی (هاپ) نیروی درونی (کی) و روش (دو) است.
بر همین اساس با استفاده از این فنون می‌توان از نیروی حریف علیه خودش استفاده کرد. این رشته علاوه بر استایل های گوناگون هنرهای رزمی بر انضباط روحی و جسمی برای خودسازی تأکید دارد.

 

Hap: means Unify or coordinate: هماهنگ‌کردن
ki: means mental and/or physical energy: انرژی جسمی/ذهنی
do: means a way of life, or the path or way of coordinating: راه و روش هماهنگی


هاپکیدو بر سه اصل؛ آب، دایره و هماهنگی استوار است.
در اصل آب، شما حرکات خود را به روانی آب انجام می‌دهید و انرژی را فقط در جهت درست و بهینه استفاده می‌کنید مانند خروش و حرکت آب در رودخانه
اصل دایره به معنی تغییر جهت انرژی به صورت دایره وار است، به طوری که فعالیت شما در طول دفاع یا حمله در یک توپ انرژی نگه داشته می‌شود.
اصل هماهنگی به معنی تناسب فکر و بدن است.
هاپکیدو از اطلاعات نقاط حساس عصبی، تکنیک‌های قفل مفصل، انواع فنون پرتابی، ضربات مشت و پا، انواع سلاح‌های سرد و سنتی، ژیمناستیک پایه و افت و آکروبات، فنون هنرهای رزمی ترکیبی، دفاع شخصی پیشرفته، هنرهای فردی و نمایشی، شکست اجسام، ذن و مدیتیشن برخوردار است.

دعوت به همکاری

#کیدو

فدراسیون جهانی کیدو متشکل از چندین سبک هنرهای رزمی به جهت تکمیل کادر اداری، اقتصادی، فنی و مدیریتی خود از بین کلیه اساتید ، مربیان، پیشکسوتان، مدیران، فعالان، قهرمانان، ورزشکاران و علاقمندان به هنرهای رزمی کره ای در دو بخش آقایان و بانوان از سراسر جهان دعوت به همکاری می نماید.

World Kido Federation دانلود و نصب اپلیکیشن
رد
اجازه دادن به اعلان‌ها